Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün açıkladığı Otomotiv Sektörü Sanayi ve Strateji Belgesi, otomotivin çatı örgütleri tarafından olumlu karşılandı.

Bloomberght'den Hande Berktan'a konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar,  vergi düzenlemelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söylediler.   
 
ODD BAŞKANI MUSTAFA BAYRAKTAR: Belgenin taslağı hazırlanırken Bakanlıklar ve sektör dernekleri biraraya geldik ve taraflar olarak katkımızı ortaya koyduk.Nihayetinde de belge beklentimizi büyük ölçüde karşıladı.Belge bir anlamda sektör için yol haritası niteliğinde.Şimdi tarafların işi ne kadar sırtlayacağı önemli.Sektörün gelişmesi için iç pazarın genişlemesi şart.Sektörün gelişebilmesi için vergi düzenlemelerinin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerekmekte.
 
RENAULT MAIS GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM AYBAR: İki yılın üzerinde çalışılan bu belge beklentimizi büyük ölçüde karşılamakta.Belgedeki yer alan düzenlemelerle Türkiye'nin otomotivde katma değeri yüksek ürünlerin üretim merkezi olması hedefleniyor. Bizlerde bu çalışamanın içerisinde seve seve olacağız.
 
Elektrikli araçlar konusuna da değinen Aybar, Türkiye'de bu konuda birikmiş bir tecrübenin olduğunu söyledi.Ancak elektrikli araçlarda pil,kablolama ve elekttirk motorunun üretimi yeni teknoloji yatırımları gerektiriyor.Bununla ilgili uluslararsı bağlantılar gerekli.Ama üzerinde durmamız gereken kamunun bu alanda desteğinin devamlılığını sağlamasıdır.