Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, merkez bankalarının enflasyonla mücadele dahilinde sıkılaştırma tedbirlerini artıracakları yolundaki endişeye bağlı olarak satış ağırlıklı seyrett. Bu hareket sonucu, gösterge endeks haftalık bazda düşüş gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Singapur saati ile 15:30'da, yüzde 0.2 düşerek 1,179.65 puana indi. Endeks bu hafta yüzde 2.1 düştü ve 8 Mart ile biten haftadan sonra ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. Bombay Borsası Sensitive Endeksi yüzde 1.1 düşerken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 1'lik kayp yaşadı.

Çin'de ekonomi yılın ilk çeyreğinde yüzde 9.7 ile beklenenin üzerinde büyürken, enflasyon Mart ayında, 2008 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bu veriler, Çin üzerinde, para politikasını daha da sıkılaştırması yönündeki baskıyı artırıyor. Hindistan'da da enflasyon geçen ay hızlandı ve merkez bankasının tahmini aştı. Bu durum daha yüksek faiz için baskıyı artırıyor.

Kuala Lumpur'da HLG Asset Management Sdn CEO'su Geoffrey Ng, "Yatırımcılar şimdi daha agresif bir sıkılaştırma bekliyor" dedi ve "Ancak bu durum, geçici olabileceğinden dolayı, o kadar da vahim değil" şeklinde görüş bildirdi.