Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri, Yunanistan'ın borçlarını geri ödeyemeyeceği söylentilerinin Euro Bölgesi'nin güvenli menkul kıymetlerine talebi artırması sonucu, bu ayın en düşük seviyesine indi.

Yunanistan'ın iki ve 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizleri, Yunan yetkililerin borç yeniden yapılandırılmasının görüşülmediğini açıklamalarına karşın rekor seviyelere çıktı. Finlandiya'da euro'ya kuşkulu yaklaşan blok dünkü seçimlerde, seçmenlerin seçimleri euro Bölgesi'ndeki kurtarmaları protesto etmek için kullanmaları ile birlikte, halkın desteğini aldı. İspanya bugün 365 gün ve 547 gün vadeli borçlanma kağıdı ihalelerine çıkıyor. Belçika ise 2013, 2021 ve 2041 vadeli tahvil ihaleleri düzenleyecek.

Commerzbank AG'nin Frankfurt ofisinden sabit getirili menkul kıymetler strateji müdürü Christopher Rieger, "Borç yeniden yapılandırmasının ön sayfalara çıkması ve Finlandiya'da euroya şüphe ile bakanların seçimleri kazanması sonrası, piyasalarda riskten kaçınma eğilimi ağır basıyor" dedi ve "Alman tahvillerinin değerinin artmasını ve Belçika ve İspanya hazinelerinin bu haftaki ihalelerinde spread'lerin yükselmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli Almanya Hazine kağıdının faizi 3 baz puan düşerek % 3.35'e geriledi. Bu kağıt erken saatlerde % 3.33'e inerek, 31 Mart'tan bu yana en düşük seviyelerine gerilemişti. İki yıl vadeli kağıdın faizi ise 2 baz puan düşerek % 1.83'e indi.