Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co., yatırımcıların yüksek petrol fiyatlarına ve enflasyona duyarlı olmayan hisse senetlerini alabilecekleri ve Japonya depreminden ve hükümet harcamalarındaki kısıntılardan etkilenebilecek hisselere daha az yatırım yapılması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Banka'nın New York ofisinden şef ABD hisse senetleri stratejisti Thomas Lee, dün yayınlanan bilgilendirme notunda, "Önümüzdeki birkaç ay için, hisse sendi piyasalarında daha büyük çaplı dalgalanmalar bekliyoruz" dedi ve Piyasa stratejimiz, göreceli olarak şoklara dayanıklı hisse senetlerini ve grupları belirlemek" şeklinde görüş bildirdi.

JPMorgan, aralarında Boeing Co. ve FedEx Corp. gibi sanayi şirketlerinin, American Express Co. gibi finans şirketlerinin ve Mead Johnson Nutrition Co. gibi bebek-formülü üreticilerinin bulunduğu 39 şirketin hisse senetlerini tavsiye etti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, hükümet teşviklerinin ve şirket karlarının, Japonya2daki deprem ve Ortadoğu Ve Kuzey Afrika'daki ayaklanmalardan dolayı yükselen petrol fiyatlarının küresel ekonomiyi yavaşlatacağı endişelerine ağır basması sonucu, 15 Nisan itibariyle bu yıl yüzde 4.9 yükseldi.

16 Mart'ta 1,258.88 ile 2011 yılının en düşük seviyesine inen gösterge endeks S&P 500, dün, S&P'nin ABD'nin not görünümünü düşürmesinin adından % 1.1 düşerek 1,305.14 puandan kapandı.

Lee, yüksek petrol fiyatlarının hisse senetlerine büyük bir risk oluşturduğunu, ancak bu riskin petrolün 145.29 dolara kadar çıktığı 2008 dönemine göre daha az önemli olduğunu kaydetti. Lee, ABD ekonomisinin şimdi istihdamdaki artışlaran, hisse senedi piyasasındaki yükselişlerden ve vergi indirimlerinden destek bulduğunu sözlerine ekledi.

Lee, yorumunda, 120 dolardaki petrolün ve 3.80 dolarlık benzin fiyatlarının tüketicileri resesyona göndermeyeceğini kaydetti.

Lee, S&P 500 Endeksi'nin, endeksteki şirketlerin kombine karlarının 97.50 dolara çıkması ile birlikte, bu yılın sonında 1,425 seviyesine çıkacağı tahmininde bulundu. Bloomberg'ün 13 stratejiste dayandırdığı araştırmasına göre ise, endeksin yılı 1,400 seviyesinde bitireceği ve endeksteki şirketlerin kombine karının 94.34 olacağı tahmin ediliyor.

JPMorgan tarafından tavsiye dilen hisse senetleri şöyle:

Apple Inc.
Pfizer Inc.
Wells Fargo & Co
American Express Co.
Boeing Co.
Anadarko Petroleum Corp.
Las Vegas Sands Corp.
Prudential Financial Inc.
FedEx Corp.
Express Scripts Inc.
Newmont Mining Corp.
Reynolds American Inc.
Broadcom Corp.
Public Storage
Paccar Inc.
CA Inc.
Mead Johnson Nutrition Co.
Ecolab Inc.
Consol Energy Inc.
Goodrich Corp.
Rockwell Collins Inc.
Amphenol Corp.
Centerpoint Energy Inc.
U.S. Steel Corp.
United Continental Holdings Inc.
Darden Restaurants Inc.
Dendreon Corp.
Robert Half International Inc.
Allscripts Healthcare Solutions Inc.
United Therapeutics Corp.
Lennar Corp.
Iesi-Bfc Ltd
Kilroy Realty Corp.
Cinemark Holdings Inc.
Nu Skin Enterprises Inc.
Green Dot Corp.
Blackboard Inc.
Rubicon Technology Inc.
BioMimetic Therapeutics Inc.