Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de haftalık petrol stokları verisinin açıklanmasından önce dünyanın en büyük ekonomisi olan ülkedeki petrol talebinin arttığına dair işaretlerle petrol New York'ta ikinci günde yükseldi.

Amerikan dolarının euro karşısında bir yılın en düşük seviyeye gelmesi ve bu durumun emtiaya talebi artırmasıyla vadeliler yüzde 1.5 değerlendi. ABD Enerji Bakanlığı'nın petrol verilerini bugün açıklaması bekleniyor. Dün, Amerikan Petrol Enstitüsü benzin stoklarının 1.8 milyon varil düşerek 212.7 milyon olduğunu açıkladı. Öte yandan Stoxx 600 endeksi yüzde 1.6 yükseldi.

Viyana'daki Raiffeisen Bank'ta analist olan Hannes Loacker, "Hisse senedi piyasalarındaki yükselişle riskli varlıklar için genel olarak daha iyi bir algı var.  Petroldeki göstergeler iyi görünüyor ancak 120-130 dolar bandındaki fiyatlar talebe darbe vurabilir" dedi.

Haziran vadeli kontratın varili Nymex'te 1.58 dolar yükselerek 109.86 dolardan işlem gördü ve Londra saatiyle 11:46'da 109.72 dolar oldu. Haziran vadeli Brent petrol ise Londra ICE Futures Europe'ta 1.63 dolar veya yüzde 1.3 tırmanarak varil başına 122.96 dolardan işlem gördü.