Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in gevşek politikasını bir süre daha sürdüreceğini açıklaması ve birçok şirketin kârlarının beklentileri aşmasıyla, Japon hisseleri 11 Mart'taki depremden bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Bellek çiplerini test eden ekipman üreten Advantest, yüzde 5.&; Panasonic yüzde 2.6 yükseldi. Satışlarının yüzde 18'ini Avrupa'da gerçekleştiren cep telefonu ve güneş enerjisi levhaları üreticisi Kyocera Corp., yenin zayıflamasıyla yüzde 4.4 prim yaptı.

Fed'in gevşek para politikasını bir süre daha sürdürecek olmasının risk iştahı için olumlu olduğunu hatırlatan Meiwa Securities'in piyasa analistlerinden Masayoshi Yano, kazançların da piyasalarda iyimser bir hava estirdiğini belirtti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1 kazançla 9,792.98 puana yükseldi ve 11 Mart'taki depremden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Topix Endeksi de yüzde 1.1 değerlenmeyle 849.2 puana çıktı.

Standard&Poor's 500 vadeliler endeksi yüzde 0.3 değer kazandı. Endeks dün Fed'in tahvil alım programının Haziran'da sonlandırılmasını ardından teşvik paketinin sürdürüleceğinin sinyalini vermesiyle yüzde 0.6 artış kaydetmişti.