Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de şirketler Nisan ayında istihdamlarını artırdılar ve bu durum, istihdam piyasasının güçlenmekte olduğunu işaret ediyor.

ADP Employer Services'in verilerine göre, özel sektör istihdamı Nisan ayında 179,000 arttı. Bloomberg'in araştırmasına göre, istihdamın geçtiğimiz ay 198,000 artması bekleniyordu.

Daha fazla Amerikalının iş bulması ile birlikte, son üç yılın en hızlı artışını gösteren benzin fiyatlarının olumsuz etkisi azalıyor. Öte yandan, Cuma günü açıklanacak olan ABD Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin 200,000 artması ve işsizlik oranının % 8.8'de kalması bekleniyor.

TD Securities'in New York ofisinden kıdemli ABD stratejisti Millan Mulraine, "İstihdam büyümesinde halen makul bir hız görüyoruz" dedi ve "Daha fazla istihdam hanehalkına makul bir destek sağlıyor. Bu nedenle, hızlı artan enerji maliyetlerine rağmen tüketici harcamaları düşmüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg News'un araştırmasına katılan 34 ekonomistin tahminleri 164,000 ile 240,000 arasında değişti.

Son altı aydaki verilerde, ADP'nin verileri ile Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı tarım dışı istihdam verileri Şubat ayında birbirine yakın gerçekleşti. Aralık ayı verileri ise birbirinden oldukça uzaktı.