Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ing Bank KOBİ ve Ticaret Bankacılığı tarafından düzenlenen ''Ing Bank Biz Bize Sohbetler'' toplantısının 6.Adana'da yapıldı.

Üst yönetici Nagel, toplantının açılışında, 40 ülkede 107 bin personele ve 85 milyondan fazla müşteriye sahip olan ING Grubu'nun Avrupa'nın 8. büyük ekonomisine sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de de ciddi büyüme hedefinde olduklarını belirten Nagel, şöyle konuştu:

''Global krize rağmen Türkiye'ye yatırım yapma stratejimizi değiştirmedik. KOBİ ve ticari müşterilerimize yeni kredi tahsisini devam ettiren ve pazar payını büyüten birkaç bankadan biri olduk. Şube sayısı, toplam aktifler ve toplam mevduat hacmine göre Türkiye'nin 8. özel bankası olan ING Bank'ın büyüme motoru 2011 yılında da KOBİ ve ticari bankacılık olmaya devam edecek.''

Nagel'in konuşmasının ardından uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG Denetim Bölüm Başkanı Murat Alsan, katılımcılara 2013 yılında devreye girecek ve KOBİ'lerin iş yapma şeklini değiştirecek yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgi verdi.

Ing Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan da 2010'dan bu yana sürdürdükleri ''Biz Bize Sohbet'' toplantılarının içeriğini zenginleştirdiklerini ifade ederek, ''2013 yılında yürürlüğe girecek olan ve ticari yaşamın geleceğine damga vuracak değişimler getiren yeni Türk Ticaret Kanunu'nu gündemimize ekledik'' dedi.

Çağdaş ve reformcu bir yaklaşımla hazırlanan yasanın KOBİ'lerin iş yapma şeklini baştan sona değiştireceğini anlatan Soykan, ''Bu değişimi iyi yönetmek KOBİ'lerin uluslararası piyasalarda önünü açacak. Bizde KPMG ile birlikte toplantılarımıza katılan her KOBİ'yi yeni kanuna hazırlıyoruz. İlk uygulamamızı Adana'da başlattık. Bundan sonraki toplantılarımızda da devam edeceğiz'' diye konuştu.