Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Kış aylarında Mey İçki'yi satın alan Diageo PLC'nin satışları, gelişen piyasalardaki talep artışının etkisiyle beklentileri aştı.

Johnnie Walker viski ve Smirnoff vodkalarının üreticisi olan Diageo PLC, Avrupa'nın görünümünün ise hâlâ zorlayıcı olduğunu söyledi. Küresel içki devi Diageo'nun büyümesinde en büyük faktör, Afrika, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Doğu Avrupa'daki etkinliği oldu.

Şirket, diğer gelişen ülkelerdeki varlığını da artırarak, çalışmalarını hızlandırıyor. Ancak Diageo gelişen ve gelişmekte olan ekonomilerdeki faaliyetlerinden oldukça memnunken, gelişmiş ekonomilerde daha fazla sorunla karşılaşıyor.

Kuzey Amerika'da satışların aşamalı olarak da olsa ilerlemeye kaydetmeye başladığını belirten Diageo'nun Avrupa'daki kazançları ise ancak yüksek fiyat ve İngiltere-Rusya'daki satışlarla desteklenebiliyor.

Şirketin 9 aylık satışları yüzde 5 artarken, bu rakam hacimsel olarak yüzde 3'lük artışa denk geliyor. Uluslar arası ve Asya Pasifik'teki satışlar sırasıyla yüzde 14 ve 9; Kuzey Amerika ve Avrupa'daki satışlar ise yüzde 3'er büyüme kaydetti.