Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bloomberg HT Ana Haber'de Yayın Koordinatörü Ali Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Avrupa'nın en büyük akvaryumunu yapacaklarını ve bu akvaryumun turistik cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kentle ilgili projelerden bahseden Akaydın, bunlardan en önemlisinin atık su çamurundan enerji dönüşüm projesi olduğunu söyledi. Projenin 2 Nisan'da hizmete sunulduğunu belirten Akaydın, bu projeyle ilk yıl 6 milyon lira enerji tasarrufu sağlanacağını dile getirdi.

Türkiye'nin en büyük akvaryumunu açarak Antalya Belediyesi'nin tarihindeki en büyük yatırımlardan birinin temelini atacaklarını belirten Akaydın, "Bu akvaryumda tüm dünya denizlerinin ve nehirlerinin balıkları ayrı ayrı sergilenecek. En güzel tarafı da Avrupa'nın en büyük akvaryumu içindeki 160 metrelik tünel olacak" dedi. Bu projenin 30 milyon euro'yu bulacağını söyleyen Akaydın, akvaryumun Antalya'nın üçüncü önemli turistik cazibe merkezi olacağını ifade etti.  

"ANTALYA'NIN YAKIN ZAMANDA ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK"

Yapılan anketlere göre en önemli sorunun ulaşım olduğunu söyleyen Başkan, asıl önemli sorunun kentleşme olduğunu belirtti. Akaydın, "Bu sorunları düzeltmek uzun yıllar alacaktır...Ancak kent sınırları içinde hiçbir yerde kanalizasyona ulaşım sorunu, içme suyu temin sorunu olmayacak. Bunların hepsi projelendirdi. Ulaşımda da orta vadede çözümlere başladık" dedi. Akaydın bu kapsamda Antalya'ya akıllı kavşak sistemi kuracaklarını söyledi.

"TÜRK-RUS ORTAK ÜNİVERSİTESİ ANTALYA'YA ÇOK YAKIŞIR"

Rusya için Antalya'nın çok özel bir şehir olduğunu dile getiren Başkan, Türk-Rus Üniversitesi'nin Antalya'ya çok yakışacak bir yatırım olacağını söyledi.

Antalya'nın dünyanın en güzel kenti olduğunu belirten ve son 2 senede kentin çehresinin oldukça değiştiğini söyleyen Belediye Başkanı, "Engellilere yönelik rampalar yapılıyor, kentte bisiklet sporunu yerleştirmeye çalışıyoruz...İstiyoruz ki Antalya engellisiyle, yaşlısıyla dört mevsim güzel yaşanan bir kent haline gelsin. Bu konuda iddialıyız" dedi. Akaydın, turizmden sonra ikinci hedeflerinin de kültür ve sanatla anılan bir kent haline gelmek olduğunu sözlerine ekledi.