Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ''Yunanistan'ın avrodan çıkışıyla ilgili haberlerin asılsız olduğunu'' belirterek, ''cinayet derecesine varan bu iddiaların arkasında durumdan rant sağlamayı amaçlayan spekülatörlerin bulunduğunu'' söyledi.

Alman Der Spiegel dergisinin, önceki gün geçtiğimiz hafta sonunda Lüksemburg'da gerçekleştirilen ve birçok AB üyesi ülkenin maliye bakanlarının katıldığı bir toplantıda ''Yunanistan'ın Avro Bölgesinden çıkarak eski para birimi olan drahmiye dönme olasılığının konuşulduğuna'' ilişkin haberi üzerine açıklamalarda bulunan Papandreu, ''böyle bir olasılığın sökonusu olmadığını'' savundu.

Papandreu, Lüksemburg'daki toplantıda Yunanistan'ın Avro bölgesinden ayrılmasınn konuşulmadığını belirterek, ''Bazı sorumsuzlar rant sağlama amacıyla korku yaymak istediler. Sıkça cinayet sınırlarına ulaşan bu senaryoların Yunan halkının psikolojisine olumsuz etkileri oluyor. Herkese Yunanistan'ı rahat bırakmaları çağrısında bulunuyorum'' dedi.

Bu arada, Lüksemburg'daki toplantıya katılan Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu da yaptığı yazılı açıklamada, bu konuda ortaya atılan iddiaların ''komik ancak, tehlikeli olduğunu'' belirtti.

Açıklamasında, ''Lüksemburg'daki toplantının, Avro Grubu Başkanı Jan Claude Juncker tarafından sıkça düzenlenen toplantılardan biri olduğunu ve bu toplantıda Yunanistan'ın avrodan çıkışı konusunun gündeme gelmediğini'' savunan Papakostandinu, ''Toplantıda, hükümetin, Yunanistan'ın kurtuluşu için gerekli kararları aldığını ve almaya devam edeceğinin kendisi tarafından açıkça dile getirildiğini'' kaydetti.

Der Spiegel dergisi, Lüksemburg'daki toplantıda, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkma olasılığının yanı sıra, Atina'nın borçlarının yeniden yapılandırılmasının tartışıldığını yazmıştı. Haberde, ''Yunan hükümetinin, Avro Bölgesi'nden çıkma ve eski para birimi olan drahmiyi yeniden tedavüle etme olasılığını gündeme getirdiği'' öne sürülmüştü.