Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çarşamba günü açıklanacak olan Çin'in TÜFE rakamlarının, yıllık bazda yüzde 6.9 hızlanmaya işaret etmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta faiz kararını açıklayan İngiltere Merkez Bankası ise yine Çarşamba günü çeyrek döneme ait enflasyon raporunu açıklayacak. Çin'de manşet enflasyonun da 32 ayın zirvesinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük ekonomisi Çin'de hem perakende satışların, hem de tüketici duyarlılığının artış kaydedeceği düşünülüyor. Bu da Çin'de ücret artışlarına işaret ederek, enflasyonu yeniden fırlatabilir. Ancak güçlü veriler, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisinde ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeleri hafifletebilir.

Diğer yandan İngiltere Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda, faiz kararlarıyla ilgili sinyaller vereceği tahmin ediliyor. Analistler, raporun bankanın ikilemini artıracağını düşünüyor.

İngiltere, faizleri yüzde 0.5 ile düşük bir seviyede tutmaya devam ederken, bir yandan da büyüme tahminlerini aşağı çekiyor.

Öte yandan, büyüme tahminlerinin yılın ikinci yarısında yükselmesi durumunda, bu da İngiltere için bir faiz sinyali anlamına gelebilir.