Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rus dolar milyarderi Len Blavatnik, Warner Music şirketini satın aldı.

Blavatnik'in petrol, alimünyum ve yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren Access Industries şirketi, dünyanın üçüncü büyük müzik şirketi Warner Music'i 3,3 milyar dolara satın aldığını açıkladı. Cee Lo Green ve Bruno Mars gibi tanınmış sanatçıları bünyesinde bulunduran Warner Music'i nakit 3,3 milyar dolara satın alan Access Industries'in bu şirkette küçük bir hissesi bulunuyordu.

Access Industries'ın hisse başına 8,25 dolar ödeyeceği, satın almanın Warner Music'in borçlarını kapsadığı belirtilen açıklamada, tüm müzik ve yayın haklarını kapsayan satın almanın Warner Music Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı ve üçüncü çeyrekte tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

Blavatnik, Warner Music'deki varlığını artmasından ''heyecanlandığını'' söyledi.

Access Industries medya başkanı Jorg Mohaupt, ''Müzik sektörü dijital adaptasyonun hızla ivme kazandığı bir dönüm noktasında. Müzik işinde en yenilikçi güçlerden biri olan Warner Music, müzik üretimi ve dağıtımı için bu fırsatı yakalamada iyi bir konumda bulunuyor'' dedi.

Warner Music Başkanı Edgar Bronfman da Access Industries'ın, ''şirketin vizyonu, büyüme stratejisi ve sanatçıları için destekleyici olduğunu, teknoloji ve medyada taze bir girişimci görünümü ve uzmanlığı sağladığını'' ifade etti.

ABD'de yayımlanan Forbes dergisine göre, 10,1 milyar dolar serveti bulunan Blavatnik, geçen yıl Metro-Goldwyn-Mayer için yaptığı satın alma teklifi başarısızlıkla sonuçlansa da eğlence sektöründe faaliyet gösteren ABD'li şirketlerle olan ilgisi ortaya çıkmıştı.

Rus petrol şirketi TNK ve alüminyum devi Rusal'ın yönetiminde bulunan Blavatnik'in, müzik şirketi EMI ile de ilgilendiği belirtiliyor.

Aralarında Warner Music'in de bulunduğu müzik şirketlerinin gelirleri son yıllarda önemli oranda azaldı. Warner Music şirketinin 2006 yılında 3,52 milyar dolar olan gelirleri geçen yıl 2,98 milyar dolara inerken, bu yıl bu rakamın 2,7 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Küresel müzik satışlarının yeniden 2013 yılında büyümesi bekleniyor. Küresel müzik satışları 2009 yılında 26,4 milyar doları bulmuştu.