Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, emtia fiyatlarındaki rallinin üreticilerin hisselerine alım getirmesi ve küresel ekonomik genişlemenin yavaşlamakta olduğu yönündeki endişelerin azalması ile birlikte, ikinci gün üst üste yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 10:09'da 1,164.16 puana yükseldi. Enerji grubu hisseleri, yükselişe en büyük katkıyı yapan grup oldu. Malezya ringgit'i, ABD doları karşısında yüzde 0.7 yükselerek, para birimlerindeki çıkışlara öncülük ederken, Güney Afrika rand'ı yüzde 0.6 değer kazandı.

Geçen hafta piyasada değerinden 99 milyar dolar alan hızlı satışlar sonrası, Goldman Sachs Group ınc.'nin olası bir toparlanma tahmininde bulunmasının ardından, petrol fiyatları yüzde 1.1 ve bakır yüzde 1.1 değer kazandı. Asya hisse senetleri ise, Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkmasından olumlu etkilendi. Öte yandan, bu hafta açıklanacak olan veriler, Çin'de enflasyonun yavaşladığını gösterebilir.

Hong Kong'da Ample Capital Ltd.'den varlık yönetim direktörü Alex Wong, "Piyasadaki mevcut yukarı hareketin daha da genişlediğini görebilirz" dedi ve "İstihdam verisi umut vericiydi ve istihdam artışı beklenenden daha güçlü çıktı" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, bu yılki kazancını yüzde 1.1'e genişletti. 21 ülkeyi içeren bu endeks halen, 2 Mayıs itibariyle, 2011 zirvesinin % 3.5 altında ve Aralık sonundan bu yana % 4.7 artış gösteren MSCI Dünya Endeksi'nden daha kötü bir performans gösteriyor.