Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ADANA (A.A) - 10.05.2011 - Durmuş Ali Başkan - ING Bank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Wilfred Nagel, bankacılık sektöründeki toplam kredilerin yüzde 23,8'inin KOBİ kredilerinden oluştuğunu belirterek, ''2010'da da en hızlı artan kredi türü yüzde 50,1 ile KOBİ kredileri oldu'' dedi.

Nagel, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin ekonominin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Türkiye'deki toplam işletmelerin yüzde 99,8'ini, istihdamın yüzde 77,9'unu, yatırımların yüzde 49,9'unu, katma değerin yüzde 55,2'sini KOBİ'lerin oluşturduğunu belirten Nagel, ''KOBİ'lerin yüzde 96'sı mikro ölçektedir. Bankacılık sektöründeki toplam kredilerin yüzde 23,8'ini KOBİ kredileri oluşturuyor. 2010'da en hızlı artan kredi türü yüzde 50,1 ile KOBİ kredileri oldu'' diye konuştu.

Nagel, Türkiye'nin KOBİ'lere işsizliğin azaltılması, yeni istihdam alanlarının yaratılması, yatırımların artırılması, dengeli ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması açısından ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Girişimciliğin geliştirilmesinde KOBİ'lerin gücüne inandıklarını anlatan Nagel, ''Bankalar KOBİ kredilerinin toplam sektörde taşıdığı payın daha fazla olması gerektiğine inanmakta ve bu alanda önemli bir büyüme potansiyeli görmektedir'' dedi.

Nagel, KOBİ'lerin esnek ve hızlı yapıları sayesinde Türkiye ekonomisinin değişim ve büyüme sürecinde kilit bir rol oynadığını vurgulayarak, KOBİ'lerin finansmana erişim ihtiyaçlarının bulunduğunu bildirdi.



-BANKANIN HEDEFLERİ-



Uygun finansmana erişim olanaklarının KOBİ'lerin üretim kapasitelerinde belirleyici olduğunu bildiklerini ve banka olarak çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini anlatan Nagel, KOBİ ve Ticari Bankacılık'taki toplam kredi büyüklüklerinin 31 Mart 2011 itibariyle 7,4 milyar liraya ulaştığını anımsattı.

2011'in ilk çeyreğinde yasalaşan yeni Türk Ticaret Kanunu ile KOBİ'lerin kalkınma sürecindeki rolünün bankacılık sisteminin desteğiyle artacağını düşündüklerini vurgulayan Nagel, şunları kaydetti:

''Biz de bu uzun vadeli hedefte banka olarak KOBİ'lerle birlikteyiz. Önümüzdeki 5 yılda KOBİ ve Ticari Bankacılık alanında müşterilerin çalıştığı ilk 3 banka arasında olmayı hedefliyoruz.''