Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Hewlett-Packard Co.'nun kar tahminini düşürmesi ve yatırımcıların ekonominin görünümü konusunda fikir edinebilmek için bugünkü sanayi üretimi ve konut inşaatı verilerini beklemesi ile birlikte, önceki kazançlarını geri verdi.

Dünyanın en büyük kişisel bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard, bilgisayar alımlarındaki yavaşlamanın şirket görünümü üzerinde olumsuz etkisinin olduğunu kaydetmesinin ardından yüzde 4.1 değer kaybetti. Dünyanın en büyük perakendecisi Wal-Mart Stores Inc., karının beklenenden daha iyi çıkmasının ardından yükselirken, ABD'nin en büyük konut iyileştirme şirketi Home Depot Inc., karının analistlerin tahminini yakalaması ile birlikte değer kazandı.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 07:56'da 1,327.5 puana çıktı. Kontrat güniçinde yüzde 0.5 kadar yükseldi. Dow Jones endeks vadelisi yaklaşık yüzde 0.1 yükselerek 12,521 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.2 yükselişle 2,335.25 puana ulaştı.