Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, baz metaller ve petroldeki yükselişin emtia grubunu desteklemesinin etkisi ile, son dört haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. Hisseler böylelikle dört günlük düşüşlerini tersine çevirdi. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de yukarı yönde hareket etti.

 Antofagasta Plc ve Xstrata Plc, bakırın Londra piyasasında ralli yapmasının ardından, ham madde üreticisi şirketlerinin hisselerine gelen alımlara öncülük etti. Land Securities Group Plc, yıllık karının yüzde 14 artmasının ardından, gayrımenkul şirketlerinin hisselerine alım gelmesini sağladı. Dünyanın en büyük catering şirketi Compass Group Plc, karının analistlerin tahminlerini aşması sonrası yüzde 1.4 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:18'de 278.93 puana yükseldi. Gösterge endeks, emtia grubuna gelen satış dalgası ve Avrupa'nın borç krizine yönelik endişelerin yenilenmesinin, iyi çıkan şirket karlarının olumlu etkisini gölgelemesi ile birlikte, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinin halen yüzde 4.2 altında.

Melbourne'da IG Markets'in piyasa analisti Cameron Peacock, "Asya piyasalarında görülen yukarı hareketler Avrupa piyasalarını da olumlu etkiliyor" dedi ve "Emtia fiyatları artıyor. Bu durumun enerji ve madencilik hisselerini olumlu etkileme potansiyeli var" şeklinde yorumda bulundu.