Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki China Europe International Business School'da konuşan Avrupa Birliği Başkanı Herman Van Rompuy, Euro Bölgesi ekonomilerinde işlerin yoluna girmeye başladığını ve euronun da güvenilir bir para olmayı sürdürdüğünü söyledi. Gazetelerdeki manşetlerin bazen durumu gölgelediğini belirten Van Rompuy, Avrupa'da genel olarak ekonomik toparlanmanın düzgün ilerlediğini, hatta bazı ülkelerde kaydadeğer hızlanma kaydedildiğini aktardı.

Avrupa Birliği Başkanı, Avrupa'daki ekonomik temellerin sağlam olduğunu belirterek, 2011'de yüzde 1.8; 2012'de ise yüzde 2 büyüme öngördü. Bunun Çin'in yüzde 10'luk büyüme rakamlarına kıyasla çok küçük bir oranmış gibi göründüğünü söyleyen Van Rompuy, "ama gerçekten kötü bir rakam değil" dedi.

27 Avrupa Birliği ülkesinin her birinin bütçe açıklarını azalttığını savunan AB Başkanı, Yunanistan ve İrlanda'nın kurtarma paketletine ilişkin sorunların olmasına ve bunlarla uğraşılmasına rağmen, o ülkelerin AB ekonomisinin toplamda yüzde 7'sine denk geldiğini belirtti.

Van Rompuy, üye ülkelerin de ödev ve görevlerini yerine getirerek, kısa zamanda ülkelerindeki işleri yoluna koymaları gerektiğinin altını çizdi.