Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sosyal medya, Borsada da atağa kalktı. Profesyonel iş ağı Linkedin halka açıldıktan sonraki ilk işlem gününde yoğun ilgi gördü.

Linkedin'in hisseleri ilk işlem gününde yüzde 109 oranında yükseldi. New  York borsasında işlem gören Linkedin hisseleri, gün sonunda 122.70 dolarla günü kapattı.

Şirketin piyasa değeri de 8.9 milyar dolar seviyesine ulaştı. Böylece şirketin piyasa değeri, 2011 gelirlerinin tam 254 katına ulaştı. Uzmanlar, Linkedin hisselerine gelen yoğun talebin diğer internet sitelerini de halka arz yönünde teşvik edeceğini düşünüyor.

Linkedin, halka arz sonrası getirisiyle 2001'den bu yana yapılan teknoloji halka arzları arasında 4'üncü sıraya yerleşti. Şu ana kadar en yüksek getiriyi yüzde 354 ile Baidu.com getirmişti.

TEKNOLOJİ BALONU RİSKİ

Son dönemde teknoloji hisselerine artan ilgi eski bir korkuyu yeniden gündeme taşıdı. Bazı uzmanlar teknoloji hisselerinde balon oluşma riski olduğuna dikkat çekiyor. ABD eski hazine bakanı Lawrence Summer ise yükselen hisse fiyatların ABD'ye olan güvenin yeniden geri gelmesi olarak görüyor.

Summers," kim krizin üzerinden sadece iki yıl geçmişken bir balon riskinden bahsedileceğini hayal edebilirdi? American teknoloji hisselerindeki yükseliş, ABD'de güvenin yeniden gelmesinin bir yansıması" değerlendirmesinde bulundu.