Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in teşviklerini sürdüreceği yolundaki spekülasyonlarına bağlı olarak yükseldi. Bu hareket sonucu, gösterge endeks Stoxx Europe 600 üçüncü gün üst üste yukarı yönde seyretti. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri pek fazla bir değişiklik göstermedi.

İngiliz yazılım üreticisi Micro Focus International Plc, Advent International Corp.'un şirketi satın alabileceği spekülasyonu ile birlikte yüzde 5.4 yükseldi. İngiliz Harvester and Toby Carvery pubları ve restoranlarının sahibi Mitchells & Butlers Plc, birinci mali çeyrekte karının düşürmesi sonucu yüzde 6.7 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 08:34'te 280.77 puana çıktı. Endeks dün, Glencore International Plc ve LinkedIn Corp. gibi şirketlerin ilk halka rzının yapılması sonrası yüzde 0.7 yükselmişti. Bu yükselişlere akrşın, gösterge endeks, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinin halen yüzde 3.6 altında. Endeks bu hafta şimdiye dek yüzde 0.1 yükselmiş durumda.

Hyposwiss Private Bank'in Zürih ofisinden Thomas Stucki, "Ortam hisse senetleri için halen pozitif. Ancak ABD ekonomik verileri beklenenden kötü çıktığı sürece, hisse senedi piyasaları volatıil olacak ya da en iyi yatay seyredecek" dedi

Asya gösterge endeksi MSCI Asya Pasifik yüzde 0.1'in altında bir düşüş gösterirken, Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı değişiklik göstermedi.