Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları hisse bazında hareketlerle durgun seyrediyor. Bu hareketler sonucu, Standard & Poor's 500 Endeksi üç hafta içinde ilk haftalık yükselişini göstermeye yöneldi.

Atletik ayakkabı ve diğer malzemeler perakendecisi Foot Locker Inc. ilk çeyrekte 1.45 milyar dolar gelir açıklayarak beklenenden daha iyi bir sonuç göstermesi sonrası yüzde 9.8 değer kazandı. Müşteri yönetim yazılım şirketi Salesforce.com Inc., satış tahmininin ve karının beklenenden daha iyi çıkmasına bağlı olarak yüzde 6.5 yükseldi. Kitap zincir mağazası Barnes & Noble Inc., John Malone’s Liberty Media Corp.'un şirketi satın almak için teklifte bulunmasının ardından yüzde 25 değer kazandı.

Haziran avdeli Standard & Poor's 500 endeks kontratı yüzde 0.1'in altında bir oranda yükselerek, Londra saati ile 10:50'de 1,341.80 puana çıktı. Dow Jones kontratı ise yüzde 0.1 ya da 9 puan düşüşle 12,582 puana indi.

HSBC Holdings Plc'nin Londra ofisinden hisse senedi stratejisti Robert Parkes, "Şirket karlarındaki ivme ABD hisse senetlerini desteklemeyi sürdürüyor" dedi ve "ABD'de ilk çeyrek şirket karları, hem alt alt hem de üst düzeyde beklentilerin üzerinde çıktı. Analistler buna tepki olarak, 2011 yılı hisse başına kar tahminlerini yükseltiyor" şeklinde görüş bildirdi.