Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri geçtiğimiz haftaki kayıplarını sürdürerek, üçüncü gününde de geriledi. Tokyo Borsasındaki düşüşte Fitch Ratings'in Yunanistan'ın kredi notunu indirmesi ve Nomura Holdings Inc.'in Çin'de taleplerin düşeceğine ilişkin açıklamasının ardından inşaatçılar arasında yaşanan sert satış ortamı etkili oldu.

En büyük pazarı Avrupa olan fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 1.6 değer kaybetti. Dünyanın en büyük ikinci inşaat malzemeleri üreticisi Komatsu Ltd., Nomura'nın Çin'deki taleplere ilişkin tahminlerini düşürmesinin sonrasında yüzde 5.9 geriledi. Tokyo Electric Power Co., şirketin 11 Mart'taki deprem ve tsunamiden kaynaklanan zararlarının rekor bir seviye işaret etmesiyle yüzde 6.5 düşüş kaydetti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 9,469.53 puana, Topix Endeksi ise yüzde 1.1 düşüşle 818.74 puana geriledi.

Yunanistan'ın borçlarının yapılandırılmasına her an başlanabileceğini söyleyen Tokyo'daki Mizuho Investors Securities Co.'nun analistlerinden Takero Inaizumi, ihracatın da etkilenebileceğine ilişkin endişelerin bulunduğunu söyledi.

Standard&Poor's 500 Vadeliler Endeksi yüzde 0.5 değer kaybett,. Endeks 20 Mayıs'ta da Gap Inc.'in Yunanistan'daki temerrüd riskini gerekçe göstererek kazanç tahminlerini aşağı çekmesinin ardından yüzde 0.8 kayıpla sert bir düşüş kaydetmiş ve 1,333.27 puandan işlem görmüştü.