Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım bankası JPMorgan Türkiye için tavsiyesini "underweight"e düşürdü. Banka'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu güçlükler arasında, yaklaşan seçimlerle birlikte artan siyasi belirsizlik, yüksek manşet tüketici fiyatları endeksi, banka karlarındaki büyümeyle ilgili endişeler ve genişleyen cari açık gösterildi.

Türkiye ile ilgili olumlu gelişmenin ise Türk hisse senetlerinde yabancıların payının 2008 yılındaki düşük seviyelere yaklaşmış olması gösterildi.

Bankadan yapılan açıklamada "Türkiye gelişmekte olan piyasalarla birlikte sıkıntı yaşamakta. MSCI Türkiye Endeksi son raporumuzdan bu yana yüzde 7 düştü. Enflasyon verileri, çekirdek enflasyonun Ekim ayında taban yapmasına karşın, manşet TÜFE'nin ilk yukarı hareketi ile birlikte, yönünü yukarı çevirmeye başladı. Mart ayı cari işlemler açığı tahminlerin oldukça üstünde çıktı. Sermaye girişlerinin kalitesi, daha fazla kısa vadeli girişin etkisi ile bozuluyor. Seçimler 12 Haziran'da. Ak Parti'nin çoğunluğu almasını bekliyoruz. Ancak tek başına ya da diğer partilerle birlik olacak şekilde anayasanın değiştirilmesine yetecek sandalye alması konusunda kuşkuluyuz. Birinci çeyrek kar dönemi bankalar için fazla negatif değildi. Ancak bu yılki iki kar beklentisi indiriminin ardından, kar tahminlerinin yükseltimesi için yeterli değildi" denildi.