Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, G8 liderlerinin küresel ekonominin güç kazanmakta olduğunu açıklaması ve Genting Bhd. ve Gome Electrical Appliances Holding Ltd. gibi şirketlerin daha yüksek kar açıklamalarının etkisiyle yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 yükselerek, Singapur saati ile 15:11'de 1,143.34 puana yükseldi. Bu yükseliş sonucu endeks bu haftanın bütününde yüzde 0.3 yükselmiş oldu. Endeks böylelikle, beş haftadır ilk kez yukarı yönde hareket etti. Kore'de Kospi Endeksi, Morgan Stanley'in ülke hisse senetleri için tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 0.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi. Hindistan'da Sensitive Endeksi yüzde 1.1 yükselirken, Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetlerini izleyen endeks yüzde 1.5 yükselerek son beş haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

HSBC Holdings Plc2nin New York ofisinden gelişen piyasalar araştırma müdürü Pablo Goldberg, "Gelişen piyasalar konusunda, küresel zorluklar olmasına karşın, pozitif kalmaya devam ediyoruz" dedi ve "Ne çok az ne de çok fazla olan küresel ekonomik yavaşlama, gelişen piyasalarda yatırımı destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.