Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yemen'in başkenti Sana'da Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in ailesiyle birlikte Suudi Arabistan'a gitmesi kutlanıyor.

Sana Devlet Üniversitesinin önündeki ''Değişim Meydanı'' olarak adlandırılan bölgede toplanan on binlerce kişi Salih'in tedavi için ülkeden ayrılmasını ''rejim düşüşü'' olarak kutluyor.

Yerel müzik aletleri eşliğinde şarkılar söyleyerek kutlamalar yapan başkentliler arasında sevinç gösterileri ve coşku zirveye ulaşıyor.

Meydanda toplanan Salih muhalifleri sık sık ''Millet düzeni yıktı'' ve ''Zalim Salih gitti, rejim düştü'' gibi sloganlar atıyor. Meydana asılan dev pankartlarda devrimin sembolü olan dikili taşın devlet amblemine eklendiği dikkati çekiyor.

Bu arada, son üç gündür yoğun çatışmalara sahne olan Sana'da hayat normale dönmeye başladı. Günlerdir kapalı tutulan iş yerleri yavaş yavaş açılırken, kentte uzun süreli elektrik kesintileri de sona erdi.

Başkentte Çarşamba günü başlayan ve Cuma günü zirveye çıkan çatışmalarda bir roketin Başkanlık Sarayı'nın camisine isabet etmesi sonucu Devlet Başkanı Salih yaralanmıştı. Suudi Arabistan'a ait bir tıbbi nakil uçağıyla dün gece Riyad'a götürülen Salih'e Devlet Başkan Yardımcısı Abdrabbu Mansur Hadi'nin vekalet edeceği açıklanmıştı.