Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasalarının en presijli gazetelerinden Wall Street Journal'in ekonomi yazarlarından ve yazı işleri yönetiminden Stephen Moore, finansal krizde Obama hükümetinin denediği hiçbir yolun işe yaramadığını savundu.

“Obama hükümeti ne yaptıysa, ekonomi bunu geri püskürttü” benzetmesinde bulunan Moore, 2012'deki seçimlerden sonra hükümeti değişmesinin ABD için iyi olacağını belirtti. ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin de gitmesi gerektiğini söyleyen Wall Street Journal'in yazarı, tahvil alım programlarının hiçbir sonuç vermediğini iddia ederek,

Fed'in “para basma” politikalarını eleştirdi. “Hükümetin başına kim geçerse geçsin, Obama'nın politikalarından daha iyi olacaktır” diyen Moore, Barack Obama'nın ekonomi politikalarının, birkaç istisna dışında, aslında ekonomiye daha da fazla zarar vermiş olduğunu savundu.

Hükümetin harcamalarının arttığını, kaydadeğer bir büyüme hızı yakalanamadığını ve vergilerde de daha fazla artışın kapıda olduğunu hatırlatan Stephen Moore, petrol bağımlılığının da ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti.