Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fitch Ratings, ABD'ye bir kredi notu uyarısında daha bulundu. Fitch Ratings, Ağustos ayındaki tahvil ödemesini gerçekleştirememesi hâlinde, ABD'nin kredi notunun indirilebileceğini açıkladı.

New York'taki kuruluş Çarşamba günü yaptığı açıklamasında, ABD'nin kredilerini, tahvil ödemeleri ve borç limiti konusunda bir gelişme görülünceye kadar izlemeye alacaklarını söyled.

Fitch, ABD'nin bors üst limitinin kısa zamanda artıralacağına inanıyor; ancak bunun gerçekleşmemesi durumunda, dünyanın en büyük ekonomi temerrüde düşebilir. ABD'nin temerrüde düşmesinin bir yönetim sorununa dönüştüğüne dikkat çeken kredi derecelendirme kuruluşu, ABD'nin temerrüde düşmesinin, küresel finansal sistem için bir tehdit oluşturacağı konusunda uyardı.

Kuruluşun analistlerinden David Riley, dünyanın en büyük kredi alıcısının ve önde gelen rezerv para biriminin sahibi ABD'nin temerrüde düşmesinin, kırılgan finansal istikrar için çok büyük risk olduğuna dikkat çekerek, "özellikle ilk etapta Avrupa'nın toparlanmaya çalışan borç krizi sorunu daha ciddi bir şekilde artar" dedi.