Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Çin'de sanayi üretimi verilerinin tahminlere göre daha iyi çıkmasının ardından yükseldi. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, üç haftadır ilk le iki gün ard arda yükseldi.

Nokia Oyj, Apple Inc. ile patent davasında anlaşmaya varılması sonucu yüzde 2.3 arttı. Solarworld AG, Handelsblatt gazetesinde, Çinli güneş paneli üreticisi LDK Solar Co.'nun Almanya'da şirket satın alma ile ilgilendiği yolundaki haberin ardından yüzde 2.3 değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, Londra saati ile 09:23'te 270.77'ye geriledi. Endeks, ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğu yönündeki işaretler ve Yunanistan'ın temerrüde düşeceği yolundaki endişelerin artması sonucu, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılki zirvesinden yüzde 7 düştü. Endeks ayrıca, haftalık bazda altı kez üst üste düşüş gösterdi ve 2008'den bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi.

Credit Suisse Group AG'nin Londra ofisinden küresel strateji müdürü Andrew Garthwaite, "Hisse senetlerinde konsolidasyon süreci sona yaklaştı" dedi ve "Hisse senetlerinde, temel göstergelere dayanarak, yukarı beklentimizi sürdürüyoruz" yorumunda bulundu.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratı, perakende satışlar ve üretici fiyatları verileri öncesi yüzde 0.9 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 yükseldi ve beş günde ilk yükselişini yaptı.