Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın temerrüde düşmesinin önleneceğine dair iyimserliğin artması ve dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de imalat sanayi verilerinin beklenmedik şekilde olumlu gelmesi üzerine Japon hisseleri değer kazandı.

Nippon Sheet Glass Co. yüzde 2; Toyota Motor Corp. ise yüzde 0.9 yükseldi. Fanuc Corp. da Nomura Holdings Inc.'in siparişlerinin rekor seviyeye çıkacağını söylemesiyle yüzde 6.1 prim yaptı.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6 artışla 9,875.98 puana ulaşarak, 2 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Nikkei endeksi bu hafta yüzde 2.1 değerlendi. ABD ekonomisindeki toparlanmanın kalıcı olacağına ve Yunanistan'a ilişkin iyimserliğin, 15 puan birden düşen Tankan endeksinin yarattığı karamsarlığın önüne geçti ve Topix Endeksi yüzde 0.6 kazançla 835.92 puandan işlem gördü.

Yatırımcıların Yunanistan'ın 5 yıllık tasarruf paketini onaylamasıyla rahatlamış olduğunu belirten Mitsubishi UFJ Asset Management Co.'nun stratejistlerinden Kiyoshi Ishigane, "ABD ekonomisine dair karamsarlık da dağılmaya başladı" dedi.