Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ueda Harlow Ltd.'ın teknik analizine göre, temel teknik seviyelerin üzerine çıkan euronun, yen karşısında iki ayın zirvesine yükselebileceğini söyledi.

Tokyo'daki Ueda Harlow'un üst düzey Döviz analistlerinden Toshiya Yamauchi, euronun 21 günlük hareketli ortalamanın ve ichimoku grafiğindeki "bulut" bölgesinin üzerine çıktığını anlattı.

Ichimoku grafikleri, ilk ve ikinci çizgiler arasındaki farkın kapanmaya başladığına ve 4 Temmuz gibi bu bölgede oluşan bulut bölgesinin 116.60 yen seviyesinde sıkıştığına işaret ediyor. Euronun bu bulut içine girmesi ve bulutun tersine dönmesinin ardından euronun ilk eşiği atlayarak o bölge içinde kalması hâlinde, euro/yen paritesinin hedefini 118.38 yen seviyesine taşıyabilir.

Euro için bir miktar artış trendi olduğunu belirten Yamauchi, "eğer euro o dönüşün ardınan bulut bölgesinin üst sınırlarında kalmayı başarırsa, 120 yen seviyesini zorlayabilir" dedi.

Euro, yen karşısında 116.84'ten 116.82'ye geriledi. Avrupa'nın ortak para birimi euro, yen karşısında en son 4 Mayıs'ta 120 yenin üzerine çıkmıştı.