Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Medya devi News Corp., 13.3 milyar dolarlık yatırımı öngören, British Sky teklifini çöpe attı. siyasi ve kamuoyunun tepkisiyle karşılaşan telekulak skandalının ardından, İngiliz British Sky Broadcastin Group PLC’ye  (Bsky) yaptığı satın alma teklifini geri çekti.

News Corp.-Bsky arasındaki satınalma görüşmeleri 13 aydan bu yana devam ediyordu; ancak geçtiğimiz hafta ortaya çıkan telekulak skandalı ve halkın olaylara tepkisi, medya devini bu adımı atmaya itti.

News Corp., İngiltere Başbakanı David Cameron’un şirketin BSkyB’den teklifini geri çekmesi gerektiğini ve öncelikle telekulak skandalını temizlemesi gerektiğini söylemesinin ardından geldi. Kısa bir açıklamayla kararı duyuran News Corp., “BSkyB yatırımından çekildiklerini” belirtti.

News Corp.’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Chase Caret, BSkyB-News Corp. Anlaşmasının her iki şirket için de kârlı olacağını düşünmüş olduklarının altını çizerek, “ancak şu ortamda daha fazla ilerleme kaydedeceğimiz çok açık” dedi.

Murdoch’un News Corp.’u geçtiğimiz yıl Haziran ayında BSky’ın yüzde 61 hissesine karşılık, hisse başına 700 pence önermişti.