Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüyü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde teklif alma süresi 23 Kasım 2011'e kadar uzatıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesine yönelik Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile gerçekleştirilecek ihalenin teklif alma tarihinde değişikliğe gidildi.

Buna göre, daha önce 23 Ağustos 2011 olarak belirlenen teklif alma tarihi, şartname satın alan firmaların talepleri üzerine 23 Kasım 2011'e kadar uzatıldı.

 

-KÖPRÜDEN YHT GEÇECEK-

Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde yer alan İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüde, 2x4 karayolu ile 2x1 demiryolu bulunacak. Demiryolundan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçecek. Ankara-İstanbul YHT hattı, Sapanca Gölü'nün kuzeyinden İstanbul Sultanbeyli'ye gidecek, burada ikiye ayrılacak hattın bir kolu üçüncü köprüye, bir kolu Marmaray'a bağlanacak.

Güzergahı, ''Garipçe ve Poyrazköy'' olarak belirlenen Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin uzunluğu 414 kilometreyi bulacak.

YİD ihale sözleşmelerinin YPK onayına sunulmasını ortadan kaldıran maddenin yer aldığı ''Torba Yasa'' yürürlüğe girdiği için projenin ihale sözleşmesi doğrudan Ulaştırma Bakanlığınca onaylanacak. Böylece uzun süre beklenmeden proje için ilk kazma vurulabilecek.