Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ağustos vadeli altının onsu Comex'te 8.30 dolar veya yüzde 0.5 yükselerek 1,610.70 dolar oldu. Metal fiyatları böylece 11. günde de yükselerek Ocak 1975'ten beri en uzun süreli rallisini gerçekleştirdi. Spot altın, Londra'da 1,610.10 dolarla rekor kırmasının sonrasında 1,602.75 dolardan işlem gördü.

Altın, bu sene yüzde 13 oranında yükselerek on birinci yıllık kazancına ilerledi. MSCI Dünya Endeksi'nde hisse senetleri ise 2011'de yüzde 1.4 yükselirken 24 emtiadan oluşan S&P GSCI Endeksi ise yüzde 9.5 oranında değerlendi.

Avrupalı liderlerin bu hafta Brüksel'de toplanarak Yunanistan'ın yeni kurtarma paketine dair görüşmelerde bulunması bekleniyor. ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler, devlet harcamalarında kesinti ve bütçenin dengelenmesi için anayasal değişiklik öngören bir tasarıyı bugün oylamaya sunmayı planlıyor. Ancak ABD Başkanı Obama tasarıyı veto edeceğini açıkladı.

Çin'deki Jinrui Futures'ta analist olan Hou Xinqiang, "Piyasalarda çok fazla belirsizlik var. 2008'de yaşanan küresel resesondan beri güvenli liman olarak görülen altın yatırımcıların portföyünde yer alıyor" diye konuştu.