Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borçlanma sınırının yükseltilmesi konusunda ABD'li yetkililer hâlâ bir anlaşma sağlayamazken, Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner de Barack Obama'nın uzun vadeli çözümü yerine, kısa vadeli bir çözümü desteklemeyi tercih etti.

Dün siyasilere konuşma yapan Temsilciler Meclisi John Boehner, sürenin daralmasıyla, desteklediği çözüm önerisi üzerine gitmeyi planlıyor.

Cumhuriyetçilere konuşan Boehner, borçlanma sınırını 2.4 trilyon dolar yükseltmeyi hedefleyen Obama'nın planının engellenmesi için işbirliği çağrısında bulundu.

Adını vermek istemeyen bir kaynaktan alınan habere göre Boehner, hiç kimsenin ABD'nin temerrüde düşmesini ya da kredi notunun düşürülmesini istemediğini belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Boehner'ın açıklamaları, ABD'nin borç tavanının geçici olarak 1 trilyon dolar yükseltilmesini öngörüyor. Boehner, Obama'nın önerdiği rakamdan geri kalan miktarın borçlanma sınırına eklenmesini ise ileri bir tarihe atıyor. Beyaz Saray ise Boehner'ın planının ABD Başkanı Obama tarafından veto edileceğini söylüyor.

ABD'deki endeks vadelileri, S&P 500'deki rallinin ardından değer kaybetti. S&P 500 Endeksi'nde yer alan Eylül vadeli kontratlar yüzde 1.2 düşüşle 1,325.50 puana geriledi.

ABD doları da euro, yen ve İsviçre frangı karşısında değer kaybetti.