Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, bugün açıklanacak olan işsizlik başvuruları verisinin ABD ekonomisinde yavaşlama olduğu yolundaki görüşleri destekleyebileceği beklentisi ile aşağı yönde hareket etti. Bu hareket sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin New York açılışının ardından dokuz günde sekizinci kez düşebileceğini işaret ediyor.

Chevron Corp., ABd ekonomisinin yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak, petrol fiyatlarının son beş haftanın en düşük seviyesine inmesinin etkisiyle, Almanya'daki işlemlerde yüzde 0.5 değer kaybetti. Ekonomik büyümeye duyarlı hareket eden Boeing Co. ve DuPont Co. yüzde 0.7'nin üzerinde düşüşler gösterdi. Kraft Foods Inc., Kuzey Amerika'da meyve-sebze işini ayrı bir birimde toplayacağını duyurmasının ardından yüzde 3.1 yükseldi.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.8 düşerek, New York saati ile 06:54'te 1,244.90 puana geriledi. Dow Jones endeks kontratı ise 74 puan ya da yüzde 0.6 kayıpla 11,744 puana indi.

Royal London Asset Management'tan hisse senedi bölüm müdürü Jane Coffey, "Herkes görünüm konusunda tedirgin" dedi ve "Siyasetçiler bir arada hareket edemiyor. Yatırımcılarda açık bir şekilde risk iştahı düşük" yorumunda bulundu.