Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın enflasyonu Temmuz ayında, enerji maliyetlerindeki artışa bağlı olarak hızlandı.

Akmanya'da tüketici fiyatları enflasyonu Temmuz ayında, Haziran ayındaki seviyesi olan yüzde 2.4'ten yüzde 2.6'ya yükseldi. Aylık bazda ise artış yüzde 0.5 seviyesinde gerçekleşti.

Ham petrol fiyatları Temmuz ayında, ay sonuna doğru ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak hızlı düşüş göstermeden önce yükselmişti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude richet, geçen hafta yaptığı açıklamada, bölgedeki borç krizinin ekonomik yavaşlamayı hızlandırma riski olmasına karşın, Euro Bölgesi enflasyonunun önümüzdeki aylarda muhtemelen yüzde 2'nin açık bir biçimde üzerinde kalacağını söylemişti.

WestLB AG'nin Dusseldorf ofisinden ekonomist Arnd Schaefer, "Şimdiye dek enerji fiyatları enflasyonun temel yönlendiricisi oldu, ancak muhtemelen petrol fiyatları zirvesini gördü" dedi ve "Enflasyon aşağı yönde trend gösterirken, yılın kalan kısmında muhtemelen Avrupa Merkez Bankası'nın hedef seviyesi üzerinde kalacak" yorumunda bulundu.