Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, gösterge endeks Standard & Poor's 500'ün (S&P 500) son iki yılın en hızlı çıkışını göstermesinin ardından düştü.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.9 düşerek New York saati ile 07:28'de 1,161.3 puana geriledi. Kontrat gün içinde yüzde 0.6 yükseldi ve yüzde 1.3 düştü. Dow Jones endeks kontratı 100 puan ya da yüzde 0.9 düşerek 11,094 puana indi. S&P 500 dün, Fed'in ekonomiyi desteklemek için geniş bir araç yelpazesi kullanmaya hazır olduğunu açıklamasının ardından, yüzde 4.7 yükseldi ve Mart 2009'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

JPMorgan Asset Management'tan Tom Elliott, "Bu rallinin tam bir toparlanmanın başı olduğunu varsaymadan önce çok dikkatli olmalıyız" dedi ve "Görmek isteyeceğimiz şey, Euro Bölgesi borç krizine bir kereliğine ve tam bir çözüm getirilmesi ve Başkanlık seçimi yaklaşırken, ABD Kongresi'nde siyasetçilerin bütçe açığını bir siyasi hamle olarak kullanmayacakları konusunda görüşbirliği olacak" yorumunda bulundu.

ABD Kongresi'nde siyasetçilerin borçlanma limiti konusundaki tartışmalarının S&P'yi not indirimine yöneltmesi ve Avrupa'da borç krizinin kontrol altına alınamayacağı endişelerinin de desteği ile, S&P 500 Endeksi, 29 Nisan'da gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 14 düştü. Bu düşüş hisse senetlerinin 2.6 triyon dolar erimesine neden oldu.