Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizine yönelik endişelerin sürmesi ve ekonomilerdeki yavaşlamaların yatırımcıları hisse senedi satışına ve gücenli limanlara yöneltmesiyla Londra ve New York'ta altın fiyatları yeni bir rkeor kırdı.

Külçe altının ons fiyatı 1.821,05 dolarla yeni rekora ulaştı. Spot altın, Londra'da 1,816.25 dolarla rekor kırmasının ardından 1,812.90 dolardan işlem gördü.

Avrupa Borsalarının büyük kısmında yüzde 2'den fazla kayıplar görülürken S&P 500 Endeks vadeli kontratları da geriledi. Morgan Stanley'nin bu yıl için küresel büyüme tahminini indirmesi de piyasaların satış moduna geçmesinde etkili oldu.

"SORUNLAR SÜRERSE ALTINDAKİ RALLİ DEVAM EDER"

Cenevre'deki MKS Finance'te üst düzey yönetici olan Afshin Nabavi, "Tüm dünyada sorunlar yaşanıyor. Avrupa'daki ve ABD'de durumun düzeldiğini görmezsek altındaki bu ralli sürecektir" dedi.

11. yılda da yükselişe doğru ilerleyen metal, 1920 yılından beri en uzun süreli yükseliş seyrini kaydediyor.  

Barckays Capital analisti Roxana Mohammadian-Molina bir raporda, "Yavaş büyüyen dünya ekonomileri, bütçe açıkları, gelişen ülkelerdeki enflasyonist baskılar ve politik ve ekonomik belirsizlikler altının daha da yükselebileceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Aynı saatlerde İstanbul Kapalıçarşı'da ise 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 103,95 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı 698 lira seviyesinde bulunuyor.