Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvillerine gelen alımlar sonucu, gösterge 10 yıl vadeli tahvilin faizi rekor seviyeye geriledi. Avrupa'da en güvenli varlık olarak görülen Alman tahvilleri de alışlarla karşılaştı ve 10 yıl ve iki yıl vadeli Alman tahvillerinin faizleri de rekor seviyelere indi. Tüm dünyada hisse senetlerine gelen güçlü satış dalgası, güvenli liman niteliğindeki ABD ve Almanya tahvillerine talebi artırıyor.

Goldman Sachs Group Inc.'nin raporuna göre, Fed'in ABD ekonomisini desteklemek için daha fazlasını yapması gerek ve 20-21 Eylül'deki toplantısında, ABD merkez bankası muhtemelen uzun vadeli Hazine kağıdı alımı programı açıklayacak.

Tokyo merkezli Fukoku Mutual Life Insurance Co.'dan Yoshiyuki Suzuki, "ABD Hazine tahvillerinin faizleri daha da düşebilir" dedi ve "İnsanlar korkuyor ve bu, en güvenli yatırım araçlarına olan iştahı artırıyor" yorumunda bulundu.

Gösterge 10 yıl vadeli ABD tahvilinin faizi beş baz puan düşerek, yüzde 1.94 seviyesine indi. Bu kağıdın faizi güniçinde yüzde 1.9066'ya kadar inerek rekor seviyeye gerilemişti.

10 yıl vadeli Alman tahvilinin faizi 16 baz puan düşerek yüzde 1.85'e geriledi. Bu kağıdın faizi bugün yüzde 1.844'e kadar düşerek tüm zamanların en düşük seviyesine inmişti. İki yıl vadeli Alman tahvilinin faizi ise 9 baz puanlık düşüşle yüzde 0.43'e indi. Bu kağıdın faizi de yüzde 0.42 ile rekor seviyeye gördü.