Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc., küresel ekonomiye ilişkin endişelerin etkisiyle gelişen piyasalardaki hisse senedi fonlarından çıkışların 6. haftasında da sürdüğünü açıkladı.

Citigorup analisti Markus Rosgen'in bugün EPFR Global'in verilerine dayanarak yazdığı rapora göre, 7 Eylül'de sonlanan haftada gelişen piyasa hisseleri fonlarından 1 milyar dolar çekildi. Gelişen piyasa fonlarından 10 Ağustos'ta sonlanan haftada 7.7 milyar dolar, 31 Ağustos'ta sonlanan haftada ise 600 milyon dolarlık çıkış yapıldı.

Citigroup'un analistlerinden Kelly Kwok, risk iştahının en kötüden ilerleme kaydettiğini, ancak zayıf seyrettiğini belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün yüzde 0.2 artışa 1,015.68 puana çıktı. Endeks bu hafta toplamda yüzde 0.6 geriledi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl ABD ve Avrupa ekonomilerine ilişkin endişeler ve Asya'daki merkez bankalarının enflasyon önlemlerinin etkisiyle yüzde 12 aşağıda seyrediyor.

ABD'de 2 Eylül'de açıklanmış olan tarım dışı istihdam raporu, geçtiğimiz ay dünyanın en büyük ekonomisinde hiiç istihdam yaratılmadığına işaret etti. ABD Başkanı Barack Obama dün istihdamı artırmak için 447 milyar dolarlık plan açıkladı. Obama'nın istihdam planı altyapı harcamalarının artırılmasını, yerel hükümetlere teşvikler verilmesini ve işsizleri işe alan şirketlere vergi indirimi yapılması gibi adımları da içeriyor.

Asya'daki gelişmekte olan ülkelerden en çok Güney Kore ve Tayvan fonlarından çıkışlar yaşanırken, en çok girişi Çin aldı.