Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin derinleşmesiyle yatırımcılar Asya paralarından uzaklaştı. Daha güvenli olarak görülen doların talebinin artması, Asya paralarını zayıflattı.

Yunanistan'ın 5 yıl içinde temerrüde düşme ihtimalinin yüzde 98'e tırmanmasıyla Malezya ringgiti Haziran'dan bu yana, Tayvan doları ve Endonezya rupesi de Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

İtalya bugün yapacağı hazine ihalesinde 7 milyar euro değerinde tahvil satmayı hedefliyor. Yatırımcılar geçtiğimiz hafta aldıklarının  2.3 milyar dolar üzerinde Güney Kore ve Tayvan varlığı sattı.

Tayvan doları yüzde 0.5 düşüşle, ABD doları karşısında 29.375 seviyesinden işlem görürken, Malezya ringgiti de yüzde 0.3 kayıpla 3.0455'e geriledi. Singapur doları yüzde 0.2 değer kaybederek 1.2364'e; Çin yuanı da yüzde 0.12 düşüşle 6.3961 seviyesine çekildi.

Avrupa'daki sorunlardan ötürü para piyasalarındaki bu düşüşe şaşırmadıklarını belirten Bangkok Bank Plc.'nin Döviz traderlarından Norawit Suparinayok, yatırımcı ve traderların güvenli varlık arayışında olduğunun altını çizdi.

Çin ve İtalya, Euro Bölgesi'ndeki yatırım potansiyellerini görüşmek için biraraya geldi. 1.9 trilyon euroyla İspanya, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in toplam borcunu aşan İtalya'nın borç miktarı, ülkenin faiz oranlarını yukarı çekiyor.