Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Fed'in ekonomiyi desteklemek için ilave teşviklere gidebileceği beklentisinin, İtalya'nın kredi notunun düşürülmesinin olumsuz etkisini gidermesinin ardından yükseldi.

Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.8 yükselerek, New York saati ile 06:30'da 1,207.4 puana çıktı. Kontrat gün içinde yüzde 0.8'lik bir düşüş göstermişti. Dow Jones endeks kontratı ise 93 puan ya da yüzde 0.8 yükselerek 11,416 puana ulaştı.

ABD'de hisse senetleri dün, Yunanistan'ın temerrütten kaçınabilmesi için gerekli fona ulaşabilmesi yolunda koşulları yerine getiremeyebileceği endişeleri ile düşmüş ve S&P 500 Endeksi beş günlük rallisine son vermişti. Endeksin Haziran ayının sonundan bu yana yüzde 8.8'lik düşüşü, toplam değerlemenin tahmin edilen şirket karlarının 12.1 katı seviyesine gerilemesine neden oldu. Bu verinin son beş yıllık ortalaması 14.5 seviyesinde.

UBS AG'nin Londra ofisinden hisse senedi stratejisti Nick Nelson, "Değerlemeler, olacağını düşünmediğimiz resesyonu fiyatlamakta" dedi ve "Hisse senetleri oldukça cazip görünüyor, ancak Siyaset ve makro tarafından bir destek gelene kadar, hisse senetlerinin rallisinin ne kadar süreceğini görmek zor" yorumunda bulundu.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlere göre, Fed, bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısında, muhtemelen parasal gevşeme yönünde yeni bir program açıklayacak