Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Alman Şansölye Angela Merkel, Papa 16. Benedict ile halkın yararı için politika yapıcıların finans piyasaları üstünde daha fazla otoritesini hissettirmesi gerektiğini tartıştıklarını söyledi.

Merkel, Papa ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Finans piyasaları ve politikacıların güçlerini halkın yayarı için kullanmaları, piyaslara göre yön vermemeleri hakkında konuştuk ve bu da günümüz küreselleşmesinde çok çok önemli bir konu." dedi.

Merkel ayrıca Papa'nın en büyük ilgi alanı olan Avrupa, Almanlar için "zaruri" olan Avrupa'nın birleşmesi hakkında da konuştuklarını söyledi. "Bu bizim için refah, demokrasi ve özgürlük demek." diyen Merkel, "İnanıyorum ki bu çok önemli bir mesaj." yorumunda bulundu.

84 yaşındaki Papa Benedict, memleketi Berlin'e gelerek 4 günlük bir ziyarete başladı. Papa, Alman Parlamentosu'nun da olduğu Berlin'de Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eski Şansölye Helmut Kohl ile de görüştü. Papa, Erfurt ve Freiburg kentlerine hareket etmeden önce  berlin Olimpiyat Stadı'nda 70 bin kişiyi selamlayacak.