Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin etkisiyle müşteri işlemlerinde azalmaların dinmediği Deutsche Bank AG, kâr tahminini bir kenara bırakarak, 500 kişilik istihdam kesintisine gidileceğini ve Yunan tahvillerinde daha fazla zarar yazacaklarını açıkladı.

Banka aynı zamanda doğrudan olmayan vergilerle bağlantılı operasyon maliyetlerinin üçüncü çeyrek kazançlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Açıklamaya göre, bu yıl vergilerden önceki kâr tahminini 10 milyar euro olarak belirleyen Deutsche Bank, bu rakamıın ulaşılamaz olduğunu, ancak 30 Eylül'de sonlanan çeyrekten kâr ve yılın tamamında güçlü kazançlar elde edeceklerini söyledi.

Alman Deutsche Bank diğer yandan, UBS AG ve Barclays Plc gibi rakipleri gibi Avrupa'daki borç krizinden korunmak için yatırım bankacılığı biriminde 500 kişilik istihdam kesintisine gidecek. Yunanistan'daki borç krizinin bölgedeki diğer ülkelere yayılacağına ilişkin endişeler, bankaların kazançlarını azaltıyor.

Piyasa şartlarının bankaların hedeflerini tutturmalarını zorlaştırdığını hatırlatan Münih'deki Merck Finck & Co.'nun analistlerinden Konrad Becker, "eğer piyasa şartları daha da kötülerse, kazançlar daha da azalabilir" dedi.

Deutsche Banks'ın hisseleri yüzde 9.1 düşüş kaydederek, Temmuz 2009'dan bu yana en sert değer kaybına işaret etti. Bankanın hisseleri Frankfurt saatiyle 13:33 itibariyle yüzde 6 aşağıda seyrediyor ve hisse başına 24.20 eurodan fiyatlanıyor.

Bankanın açıklamasında, Yunan tahvillerinde 2. çeyrekte 155 milyon euro zarar yazmasının ardından, bu rakamı üçüncü çeyrekte 250 milyon euroya çıkardı.

Deutsche Bank'ın CEO'su Josef Avkermann, bugün Londra'da katıldığı konferansta bankanın, Yunan tahvillerinden kaynaklanan risklerinin 900 milyon euro olduğunu açıkladı.