Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın fiyatları üç gün sonra ilk kez değer kaybetti. Avrupa'nın ortak para birimi euro, Yunanistan'a yönelik kaygılarla yen karşısında on seneden fazla sürenin en düşük seviyesine geriledi. Küresel hisse senetleri Temmuz 2010'dan bu yana en düşük seviyeye inerken emtialar ise bu yılın en düşük seviyesine geriledi. Piyasalarda bunlar yaşanırken Goldman Sachs 2012 için ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

Londra Standard Chartered'da analist olan Dan Smith, herkesin Avrupa'da neler olup bittiğine dair merak içinde olduğunu, bunun da altın için olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Aralık teslim altının ons fiyatı Comex'te 6.90 dolar düştü ve 1,650.80 dolardan işlem gördü. Spot altın Londra'da 1,647.68 dolar/ons seviyesinden işlem gördü.

11. yılında da yükselişe doğru ilerleyen metal Londra'da 1920 senesinden beri en uzun süreli artış seyrini südürüyor. Vadeli kontratlar 6 Eylül'de yatırımcıların hisse senedi ve para birimlerinden kaçarak metale yönlenmesiyle 1,923.70 dolar/ons'u görerek rekor kırmıştı.

Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker dün Lüksemburg'da gerçekleşen toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Yunanistan'a 8 milyar euroluk kredinin verilip verilmeyeceğine ilişkin kararın ekim ayı içinde verilmesini beklediğini söyledi.