Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de perakende satışların beklentileri aşmasıyla ABD Endeks vadelileri, daha erken saatlerde Google Inc.'in kâr rakamları ve G-20 Maliye Bakanları'nın borç krizini görüşmeye başlamasıyla desteklenen kazançlarını artırdı.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 1.3 kazançla 1,213.3 puana yükseldi.

Perakende satışlar Eylül ayında yüzde 1.1 artış kaydederek Şubat'tan bu yana en büyük yükselişine işaret etti. Bloomberg ekonomistlerinin beklentisi perakende satışların yüzde 0.7 artacağı yönündeydi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Mart 2009'dan bu yana gördüğü en kazançlı 7 günlük ralliye ara verdi. S&P 500'deki kayıplarda JP Morgan Chase&Co.'nun kârlarındaki düşüşünün etkisi görüldü. Endeksteki düşüş aynı zamanda Avrupa'daki borç krizinden kaynaklanan kayıplara ve hisselerin fazla iyimserlikle yükseldiğine ilişkin endişelere dikkat çekti.

G-20 ve IMF yetkilileri, Çin'den Brezilya'ya birçok ülkenin, Avrupa'daki borç krizinin kontrol altına alınması için IMF'nin kredi kaynaklarını artırmayı düşündüğünü açıkladı.

Google Inc., şirketin 3. çeyrek satışlarının 7.51 milyar dolara çıktığını açıklamasının ardından önceki seansta ralli yaptı. Apple da yeni iPhone 4S'ın bugün ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve İngiltere'de satışa girmesiyle değerlendi.