"IMF büyüme rakamlarını bir kez daha revize etmek zorunda kalacak"
-
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "2018 orta vadeli büyüme planlarımızı açıkladık, göreceksiniz 2018'de Allah'ın izniyle bu oranları yakalayacağız ve IMF büyüme rakamlarını bir kez daha revize etmek zorunda kalacak"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2018 orta vadeli büyüme planlarımızı açıkladık, göreceksiniz 2018'de Allah'ın izniyle bu oranları yakalayacağız ve IMF büyüme rakamlarını bir kez daha revize etmek zorunda kalacak." dedi.
Tüfenkci, Malatyalı İşadamları Derneğince (MİAD) bir otelde düzenlenen programda, Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini söyledi.
Ülkenin, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Tüfenkci, "Bu doğrudan doğruya millete karşı yapılan bir darbe girişimiydi. Milletin sağduyusuyla, direnciyle, milletin birlik beraberliğiyle, sivil mücadeleyle atlatmış durumdayız." dedi.
Türkiye ekonomisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlanan teşvik ve alınan tedbirlerle kısa sürede toparlandığını aktaran Tüfenkci, ülkenin yoluna devam ettiğini belirtti. Tüfenkci, şöyle devam etti:
"Böyle bir saldırı ve akabinde yaşanan terör olaylarını da dikkate aldığınızda herhangi bir ülke 6 ayda değil 6 senede zor toparlanırdı. Ama biz 2016'daki büyüme oranlarımıza 2017'de de güçlü bir büyüme çıkışıyla devam ettik. Neticede itibarıyla 2017'de 5,5'lerin üzerinde büyüme oranlarını yakalayacağız. IMF büyüme oranlarını revize etti. 2018 orta vadeli büyüme planlarımızı açıkladık, göreceksiniz 2018'de Allah'ın izniyle bu oranları yakalayacağız ve IMF büyüme rakamlarını bir kez daha revize etmek zorunda kalacak."