Bloomberg HT Haberler "Kadın hakları konusunda iş dünyası ve siyasete güvenilmiyor"
HABERLER

"Kadın hakları konusunda iş dünyası ve siyasete güvenilmiyor"

  • Türkiye'nin toplumsal cinsiyet eşitliği karnesinin çok düşük olduğunu belirten Nur Ger, katıldığı Bloomberg HT yayınında, kadının haklarının savunulmasında en çok sivil toplum örgütlerine güvendiklerini aktardı. Ger, "Siyasete ve iş dünyasına hiç güvenilmiyor, devlete de hiç güvenilmiyor, zaten bu da İstanbul Sözleşmesinden çıkmamızla görüldü" ifadelerini kullandı.

Giriş: 09 Mart 2023, Perşembe 17:36
Güncelleme: 09 Mart 2023, Perşembe 17:38

Ülkenin kalkınma ve ekonomik refah için mutlaka bir zihniyet değişiminden geçmesi gerektiğini belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Yanındayız Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger, Türkiye'nin toplumsal cinsiyet karnesinin çok düşük olduğunu dile getirdi.

Bloomberg HT yayında soruları yanıtlayan Nur Ger, “Biz ancak eşitlikçi olursak gelişebileceğiz. Kalkınmamız ve ekonomik refah için muhakkak bu zihniyet dönüşümünü tamamlamamız lazım. Bunun başı eğitim, daha sonra çalışan kadına teşvikler getirilmeli, mesela çalışma hayatında kadın istihdamını artırmak istiyorsanız, çalışan kadına eğitim veren şirketlere vergi muafiyeti getirin” diye konuştu.

Kadının haklarının savunmasında yine en çok sivil toplum örgütlerine güvendiklerini aktaran Ger, “Siyasete ve iş dünyasına hiç güvenilmiyor, devlete de hiç güvenilmiyor, zaten bu da İstanbul Sözleşmesinden çıkmamızla görüldü” ifadelerini kullandı.

“Depremde kadın örgütleri istiklal savaşı gibiydi”

Depremde kadın örgütlerinin çalışmasının mükemmel olduğunu söyleyen Ger, “Deprem sonrası kadın örgütlerinin çalışması İstiklal Savaşı gibiydi, kadın hareketi hemen bölgeye indi ve devlet ile birlikte çalıştı. Sivil Toplum hareketi 5'inci güçtür” dedi.