Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt son dönemde KOSGEB'te yeni bir yol haritası belirlediklerini söyledi.

Uzkurt detayları şu şekilde anlattı, "KOSGEB'in ithal ürünleri yerli üreten KOBİ'lere odaklanması, teknolojik dönüşümü hızlandırmak için teknoloji düzeyi yüksek ürün üreten firmalara daha fazla destek sağlanması gibi sektörlere, işletmelere özgü destek programları kurgulamaya başladık...En önemli işlerimizden biri de KOBİ'lerimizin karnesini çıkararak şirketlerin güçlü ve zayıf yönlerinin ne olduğunu gösteren bilimsel verilere dayalı analizler yaptık."

"SIKINTIYI DOĞRU TESPİT EDİP DOĞRU DESTEK VERMEK İSTİYORUZ"

KOBİ'leri önce analiz edip sıkıntıları doğru tespit ederek doğru destek vermek istediklerini vurgulayan Uzkurt, KOBİ'lerin kendi ihtiyaçlarını doğru tespit edememelerinin en büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Uzkurt KOBİ'lerin sorunlarını doğru tespit etmek amacıyla yaptıkları analizlere dair, "KOBİ'lerimizi yerinde analiz ederek A'dan Z'ye röntgenini çekeceğiz. Buna göre KOBİ'lere sizin şöyle bir desteğe ihtiyacınız var diyeceğiz. KOSGEB olarak doğru miktarla doğru destek vermek derdindeyiz...Sorunu doğru tespit ettiğimiz zaman kamu kaynaklarının da doğru aktarıldığını göreceğiz" diye konuştu.

KOBİ'lerin teknoloji düzeyini yükseltecek, ülkenin teknolojik dönüşümünü sağlayacak şekilde girişimcileri yönlendirmek istediklerini belirten Uzkurt bu çerçevede KOBİ Teknoloji Yatırım ve Strateji Ürün Destek Programı'nı yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Bugüne kadar 80 bin girişimciyi işletme sahibi yaptıklarını belirten Uzkurt "Yıllık 100 bin girişimci geliyor, ortalama 60 bin firmaya proje bazlı destekler veriyoruz. " diye konuştu.

"HİÇBİR DESTEK ARACI VASITASIYLA VERİLMİYOR"

Hiçbir KOSGEB desteğinin aracı vasıtasıyla verilmediğini belirten Uzkurt "Tüm programlarımıza e-devlet üzerinde müracaat edebilirsiniz, süreçleri de oradan takip edebiliyorsunuz." dedi.

"KOSGEB'İN BÜTÇE SORUNU YOK"  

Bu sene KOSGEB'e yaklaşık 2.5 milyar TL civarında kaynak tahsis edildiğini dile getiren Uzkurt "ama hükümet yeni bir KOBİ destek programı ilan ettiğinde ek bütçe verilebiliyor. Bugüne dek KOSGEB'in bütçe sorunu yaşadığını görmedim" dedi.