Advertisement

ABD'li ünlü film yıldızı Leonardo DiCaprio, yeniden çekilecek olan ve Fitzgerald'in klasik romanı Muhteşem Gatsby'de Gatsby'yi oynayacak

Daha önceden Oscar için aday gösterilmiş olan ünlü yıldız DiCaprio, bu kez Avustralya'da çekilecek olan "Muhteşem Gatsby"nin yıldızı olacak.

Warner Bros.'un sponsorluğunda Sidney'de çekilecek olan filmin yönetmen koltuğunda ise Baz Luhrmann oturacak. Film, Amerikan edebiyatının klasiklerinden F. Scott Fitzgerald'in aynı isimli romanından uyarlanacak.

New South Wales Hükümeti'nin bugün yaptığı açıklamaya göre, filmin prodüksiyonu, Avustralya'daki eyalete 120 milyon doların üzerinde ek gelir sağlayacak.

Luhrmann'la Romeo ve Juliet'te 15 yıl önce de çalışmış olan DiCaprio, 1974'te Robert Redford'un oynadığı rolü yeniden yorumlayacak.

Muhteşem Gatsby'yi New York yerine Sidney'de çekme fikri ise şaşılacak olsa da Avustralya dolarının geçtiğimiz yıl ABD Doları karşısında yüzde 13 değerlenmesinin sonrasında geldi.

Avustralya'nın film sektörünü Avustralya dolarındaki değerlenme sebebiyle tamamen kaybettiğini düşündüğünü sıralarda adeta imdada yetişen Muhteşem Gatsby, "iyi bir kazanım" olarak görülüyor.